Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Granulacja żywności w formie proszku

Tytuł:
Granulacja żywności w formie proszku
The granulation of food powders
Autorzy:
Poszytek, K.
Lenart, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/228187.pdf
Data publikacji:
2006
Wydawca:
Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
Tematy:
granulacja żywności
proces granulacji
proszki spożywcze
Źródło:
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego; 2006, T. 16, nr 1, 1; 43-46
0867-793X
2719-3691
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Zastosowanie procesu granulacji w przemyśle spożywczym umożliwia nadanie produktom i składnikom spożywczym w proszku cech korzystnych z punku widzenia jakości żywności. Proces ten stwarza również możliwość kreowania nowego produktu atrakcyjnego dla konsumenta. Granulacja w złożu fluidalnym wytwarzanym przez powietrze i w mieszarkach mechanicznych to najczęściej wykorzystywane metody do tworzenia porowatych proszków spożywczych.

Food powders can be significantly improved by process of granulation. This process also gives possibility of creating of new attractive product for the consumers. Fluid—bed and mechanical mixing systems are commonly being used to granulate many food powders.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies