Celem badań zaprezentowanych w artykule była ocena działania
substancji fenolowych występujących powszechnie
w roślinach na wybrane szczepy grzybów pleśniowych z
punktu widzenia poznawczego oraz ewentualnego zastosowania
w praktyce w przemyśle spożywczym. Materiałem badawczym
były szczepy Aspergillusa, na których sprawdzano
wpływ wybranych fenolokwasów.
The aim of this study was to evaluate the effect of phenolic
substances commonly found in plants selected strains of fungi
from the point of view of the cognitive and the possible
practical application in the food industry. The research material
were strains of Aspergillus, which tested the effect of
some phenolic acids.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00