W artykule przedstawiono metody matematycznego modelowania kształtu korzeni pietruszki. Zastosowano równania parametryczne,
krzywe przestrzenne i krzywe Béziera. Stwierdzono, że proponowane modele mogą reprezentować kształt korzeni pietruszki
podczas symulacji komputerowych procesu obróbki.
This paper presents a mathematical method of modeling
the shape of parsley roots. Equations used parametric curves,
spatial and Bézier curves. It was found that the proposed
models can represent the shape of parsley roots during
the machining process simulations.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00