Wykorzystanie zrównoważonych rozwiązań technologicznych w wytwarzaniu wysokiej jakości przekąsek wzbogacanych w bioskładniki® The possibility of sustainable technological application in the commercial manufacture of high quality snacks enriched with natural ingredients®
Wzbogacanie owoców w związki biologicznie aktywne podczas
odwadniania osmotycznego jest nowym sposobem
uatrakcyjniania owocowych produktów suszonych. Możliwości
takie daje wykorzystanie soków owocowych lub ekstraktów
pozyskanych np. z wytłoków owocowych, co stanowi skuteczny
czynnik w zrównoważonym przetwarzaniu surowców
roślinnych.
Enrichment fruit in additional biologically active compounds
during osmotic dehydration is a new way of enhancing the
attractiveness of dried fruit products. It is also possible to use
fruit juice or extracts obtained eg. from marc (by-product) of
fruit, which is an effective factor in the sustainable processing
of plant materials.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00