Wpływ obecności powłok jadalnych na zmiany właściwości owoców dyni w czasie przechowywania® The influence of edible coatings on the change of the properties of pumpkin fruits during storage®
Zastosowanie powłok jadalnych na bazie karboksymetylocelulozy
oraz karboksymetylocelulozy i wosku pszczelego pozwala
przedłużyć okres przechowywania owoców dyni olbrzymiej
o cztery tygodnie w porównaniu do owoców niepowleczonych.
Jednocześnie zachowana zostaje wysoka jakość
przechowywanego surowca.
The application of edible coatings based on carboxymethylcellulose
and carboxymethylcellulose with beeswax enables
to extend the shelf-life of pumpkin fruits for four weeks in
comparison to uncoated fruits. At the same time, a high quality
of the stored raw material is maintained.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00