W artykule przedstawiono badania dotyczące analizy jakości
poszczególnych typów mąki. Analizę jakości wykonano
dla różnych typów mąki pszennej. Podczas przeprowadzonej
analizy określono w mące: zawartość białka, popiołu, glutenu
oraz określono indeks glutenu, jego rozpływalności, wodochłonność,
granulację, wilgotność, liczbę opadania.
The article presents research on the quality analysis of particular
types of flour. Quality analysis was performed for various
types of wheat flour. During the analysis, the following
parameters were determined: the content of protein, ash, gluten
and the gluten index, its spreadability, water absorption,
granulation, humidity, falling number.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00