Komory wędzarnicze, to urządzenia, w których podczas procesu
wędzenia powstają trudne do usunięcia zanieczyszczenia
w postaci smółki i sadzy. W artykule zwrócono uwagę na
zagrożenia związane z występowaniem tych zanieczyszczeń
oraz trudności związane z ich usuwaniem podczas procesu
mycia. Zaprezentowano nowoczesne rozwiązania i aplikacje
technik mycia przeznaczonych do higienizacji komór wędzarniczych
oraz realizowane w nich programy mycia.
The article presents smoking chambers are shown as a tools
in which during its work difficult to clean substances are
build up. Those are meconium and smoke black. At the risks
associated with their occurrence and the difficulties associated
with their removal during the cleaning process attention
has been paid. Modern solutions and applications of cleaning
techniques intended to hygienisation of the smoking chambers
are presented as well as realized cleaning programs.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00