Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Użyteczność alg w żywieniu trzody chlewnej

Tytuł:
Użyteczność alg w żywieniu trzody chlewnej
Usefulness of algae in swine nutrition
Autorzy:
Mirowski, Adam
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/22391331.pdf
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna
Tematy:
trzoda chlewna
komponenty pasz
glony
żywienie zwierząt
kwasy tłuszczowe wielonienasycone
nutrition
algae
swine
pig
Źródło:
Życie Weterynaryjne; 2022, 97, 06; 389-391
0137-6810
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Researchers and nutritionists are looking for alternative sources of nutrients for animals. Several studies have shown that some algal species improve the nutritional value of animal feed rations. These organisms contain various biologically active substances, including health-promoting lipids. Supplementation may change meat fatty acid profile. Meat from pigs given marine microalgae contains higher levels of n-3 polyunsaturated fatty acids. These substances have beneficial effects on human health. Excessive intake of fatty acids from marine microalgae increases meat susceptibility to oxidation. The aim of this paper was to present the aspects connected with usefulness of algae in swine nutrition.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies