Due to the lack of history of insects production for food and feed purposes in Europe, food and feed safety issues, food and feed law requirements, are a new challenge for policy, producers and consumers. Producers of insects
for feed and food must ensure compliance with the standards established for other types of production by introducing, documenting, implementing and maintaining continuous food and feed safety management procedures. Before placing the product on the market, it must be preceded by a risk assessment aimed at identifying and controlling hazards that could adversely affect the safety of insect products in the production chain. The requirements of EU law apply to all insect producers who rearing, processing, handling, or distributing
insects in the food and feed chain. In this article major issues of these aspects were presented.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00