Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Znaczenie aminokwasów w odchowie cieląt

Tytuł:
Znaczenie aminokwasów w odchowie cieląt
Importance of amino acids in calves rearing
Autorzy:
Mirowski, Adam
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/22180771.pdf
Data publikacji:
2021
Wydawca:
Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna
Tematy:
trzoda chlewna
aminokwasy
cielęta
odchów zwierząt
żywienie zwierząt
pasze płynne
zawartość aminokwasów
nutrition
amino acid
liquid feed
calf rearing
Źródło:
Życie Weterynaryjne; 2021, 96, 03; 177-179
0137-6810
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Mammary gland secretion is the first source of nutrients for the newborn calf. Liquid feeds constitute an essential part of daily ration during the first weeks of life. Whole milk is commonly substituted by commercial milk replacers. Young calves should receive properly balanced rations. They need a large amount of amino acids, which are required for protein synthesis. Not only dietary protein content, but also its digestibility and amino acid composition, have a great impact on performance and metabolism of fast growing calves. The aim of this paper was to present the aspects connected with amino acids in calves rearing.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies