Analysis of the shape and location of abrasive grain tips as well as their changes during the grinding process, is the basis for forecasting the machining process results. This paper presents a methodology of using the watershed segmentation in identifying abrasive grains on the abrasive tool active surface. Some abrasive grain tips were selected to minimize the errors of detecting many tips on a single abrasive grain. The abrasive grains, singled out as a result of the watershed segmentation, were then analyzed to determine their geometric parameters. Moreover, the statistical parameters describing their locations on the abrasive tool active surface and the parameters characterizing intergranular spaces were determined.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00