Piglets are born with low body energy stores. Their serum lipid concentrations rise significantly only after the first feeding. Piglets with higher fat content are more likely to survive and thrive the suckling period. Fat supplementation during late gestation and lactation period can increase lipid concentrations in sow colostrum and milk. Piglets nursed by sows fed diets with added fat can achieve higher weight gain. The type of fat added to the sows’ diet influences growth and development of their progeny. The aim of this paper was to present the aspects connected with importance of fat for suckling piglets.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE
W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00