Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

First post - Cambrian records of the reticulosan sponges Valospongia and Hintzespongia from the late Tremadocian of North Wales

Tytuł:
First post - Cambrian records of the reticulosan sponges Valospongia and Hintzespongia from the late Tremadocian of North Wales
Autorzy:
Botting, J.P.
Muir, L.A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/22067.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Paleobiologii PAN
Źródło:
Acta Palaeontologica Polonica; 2014, 59, 1
0567-7920
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A new sponge fauna has been discovered in silty mudstone of the early Migneintian (late Tremadocian, Ordovician) of North Wales. The assemblage is dominated by reticulosan hexactinellids, including several species bearing parietal gaps; this feature is common among Cambrian hexactinellids, but is rare in Ordovician faunas. Of particular significance is Valospongia bufo sp. nov., representing the first record of the genus outside the Middle Cambrian of Utah, USA. A single specimen assigned to Hintzespongia? sp. is also described, and also represents the first occurrence outside the Laurentian Burgess Shale-type faunas. This fauna indicates that deeper-water hexactinellids from the Burgess Shale-type faunas survived in places into at least the Early Ordovician, in addition to the Cambrian-type protomonaxonid assemblage seen in the Fezouata Biota.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies