Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effects of multiple passes through a dynamic membrane on the properties of w/o emulsions

Tytuł:
Effects of multiple passes through a dynamic membrane on the properties of w/o emulsions
Autorzy:
Frankiewicz, Adrianna
Różański, Jacek
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2202887.pdf
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
DMTS system
dynamic membrane
water-in-oil
premix membrane emulsification
membrane homogenization
system DMTS
membrana dynamiczna
woda w oleju
emulgowanie membranowe premiksu
homogenizacja membrany
Źródło:
Chemical and Process Engineering; 2022, 43, 4; 449--459
0208-6425
2300-1925
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Conventional membranes used in the process of premix membrane emulsification are prone to fouling, especially when biopolymers are employed as surfactants. An alternative to conventional membranes are dynamic membranes consisting of an unconsolidated porous medium. Dynamic membranes have the advantage of enabling easy cleaning of the inside of the pores. Experimental research carried out to date has focused on the application of hydrophilic dynamic membranes composed of glass microbeads for producing o/w emulsions. The aims of this study were to determine the efficiency of droplet size reduction in a w/o emulsion when passed through a dynamic hydrophobic membrane consisting of a bed of irregular polymer particles, and to assess the effect of multiple membrane passes on the properties of the w/o emulsion. The dynamic membranes evaluated in the tests were found to reduce the diameters of premix droplets when an appropriate pressure level was reached. Higher bed porosity was associated with greater fluxes achieved across the packed bed, but the resulting emulsions were less homogeneous. Multiple passes of the emulsion through the dynamic polypropylene membrane led to a further reduction in droplet size, but it was accompanied by a decline in emulsion homogeneity.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies