Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Elektroanaliza z wykorzystaniem granic fazowych typu ciecz-ciecz

Tytuł:
Elektroanaliza z wykorzystaniem granic fazowych typu ciecz-ciecz
Liquid-liquid interface used for electroanalytical applications
Autorzy:
Półtorak, Łukasz
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2200438.pdf
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Chemiczne
Tematy:
liquid-liquid interface
voltammetry
amines
ions
electroanalysis
granica fazowa typu ciecz-ciecz
woltamperometria
aminy
jony
elektroanaliza
Źródło:
Wiadomości Chemiczne; 2022, 76, 11-12; 841-860
0043-5104
2300-0295
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This work is focused on the electroanalytical application of the system composed from two immiscible electrolyte solutions also known as the electrified liquid-liquid interface. The particular attention is given to the electroanalytical signals originating from the simple ion transfer reactions (transfer of ion either from the aqueous to the organic or from the organic to the aqueous phase) providing ionic currents that can be probed in a function of the applied potential. Advantages and limitations of the soft junctions are underlines and discussed based on the examples published in the literature. Finally, future directions are given further indicating the utility of the concerned platform for the electroanalytical applications.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies