Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evaluation of Seed Emergence, Seedling Vigor Enhancement of Some Populations From Satureja Bachtiarica With Chemical, Mechanical and Physiological Treatment

Tytuł:
Evaluation of Seed Emergence, Seedling Vigor Enhancement of Some Populations From Satureja Bachtiarica With Chemical, Mechanical and Physiological Treatment
Autorzy:
Alizadeh, M. A.
Arab, H.A.
Tabaie, R.
Nasiri, M.
Jafari, A.A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2199668.pdf
Data publikacji:
2016-12-20
Wydawca:
Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin
Tematy:
dormancy
germination
Satureja bachtiarica
vigor
Źródło:
Plant Breeding and Seed Science; 2016, 74; 37-44
1429-3862
2083-599X
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Na tych samych warunkach 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The seeds of 3 populations from Satureja bachtiarica were collected from three native vegetation areas (Simirom2, Sharkord and Yazd). The different treatments including: cold stratification, gibberlic acid (50 and 100 ppm) Potassium nitrate (0.2 and 0.4 percent). Physical scarification (sand paper), chemical scarification (Ethylic alcohol %70) and distilled water (control) were used for breaking dormancy of the seed samples. For greenhouse experiment, the seed samples were treated with treatments and then were sown in pots using randomize design with three replications. Emergence percentage, emergence speed, length of root and shoot, seedling length, root/shoot length ratio, vigor index, seedling fresh and dry weight, dry/fresh weight ratio were evaluated during 45 days of experiment. Comparing of population Semirom2 form savory of Bachtiary was higher than other population. It was concluded that effect of gibberlic acid and potassium nitrate was higher than physical scarification and chemical scarification comparing with control.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies