Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evaluation of oat germplasm for resistance to Fusarium Head Blight.

Tytuł:
Evaluation of oat germplasm for resistance to Fusarium Head Blight.
Autorzy:
Gagkaeva, T.
Gavrilova, O.
Yli-Mattila, T.
Loskutov, I.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2199605.pdf
Data publikacji:
2011-12-20
Wydawca:
Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin
Tematy:
Avena
disease
Fusarium
germplasm
kernel
method
resistance
Źródło:
Plant Breeding and Seed Science; 2011, 64; 15-22
1429-3862
2083-599X
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Na tych samych warunkach 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The objectives of this study were to screen the VIR Avena germplasm collection for Fusarium head blight (FHB) resistance and to identify the resistant oat genotypes by using the different scoring of the disease. After artificial inoculation harvested grain samples were assays on the combination of three parameters: percentage of Fusarium damaged kernels (FDK), DNA of trichothecene-producing Fusarium fungi and mycotoxin accumulation. The clear correlation between the parameters for every individual genotype was not detected. The results support the several components of resistance to Fusarium head blight in oats (invasion, spreading and mycotoxin accumulation), which are controlled by different genetic systems. The hull-less genotypes consid- ered to be more resistant in the Avena germplasm. Seven landraces genotypes and five cultivars originated from Asian region and two cultivars originated from European region seem to be suitable genetic resources for resistance to FHB.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies