Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Improving grain quality in winter wheat (Triticum aestivum L.) by introgressing alien HMV glutenin genes from tetraploid Triticum and diploid Aegilops species:..

Tytuł:
Improving grain quality in winter wheat (Triticum aestivum L.) by introgressing alien HMV glutenin genes from tetraploid Triticum and diploid Aegilops species:..
Autorzy:
Pilch, Józef
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2199142.pdf
Data publikacji:
2007-12-20
Wydawca:
Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin
Tematy:
Ae. squarrosa L.
Ae. umbellulata Zhuk.
Ae. comosa Sibth. et Sm.
Ae. markgrafii L.
bread making quality
HMW glutenin subunits
introgression
T. aestivum L.
T. durum Desf.
T. dicoccum Schubl.
T. turgidum L.
T. dicoccoides Schweinf.
Źródło:
Plant Breeding and Seed Science; 2007, 56; 3-30
1429-3862
2083-599X
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Na tych samych warunkach 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Significant progress has recently been made in elucidating the genetics of high molecular weight (HMW) glutenins and how they affect bread-making quality. There are hundreds of genotypes of T. aestivum with different combinations of alleles at loci Glu-A1, Glu-B1 and Glu-D. The combination of alleles has a major effect on bread-making quality. Improving grain quality in T. aestivum is difficult with conventional methods...

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies