Edible insects, apart from Europe and North America, are a common component of the daily diet worldwide. Problems with feeding the dramatically growing world population are directing researchers’ attention to the search for new sources of animal protein. Many studies are heading towards the production of so-called artificial meat, others relate to adequate modifications of plant proteins. Edible insect can also be a good source of animal protein. The new EU regulations categorize edible insects as novel foods, which opens up the possibility of its growing, processing and consumption. The article discusses issues of industrial breeding of edible insects and a number of concerns related to the safety (mainly microbiological) of food produced from edible insects.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00