Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Antagonistic activity of some fungi and Actinomycetes against pathogens of damping-off of sugar beet seed lings

Tytuł:
Antagonistic activity of some fungi and Actinomycetes against pathogens of damping-off of sugar beet seed lings
Autorzy:
Hanna, Nowakowska
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2199006.pdf
Data publikacji:
2005-12-22
Wydawca:
Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin
Tematy:
BCA
damping-off
pathogens
sugar beet
Źródło:
Plant Breeding and Seed Science; 2005, 52; 69-78
1429-3862
2083-599X
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Na tych samych warunkach 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The antagonistic activity of some Biological Control Agents (BCA) isolates of Trichoderma sp., Penicillium sp., Gliocladium sp., and Actinomycetes - Streptomyces sp. against pathogens of sugar beet damping-off: Aphanomyces cochlioides, Pythium debaryanum and Phoma betae was tested in vivo and in vitro. Fourty-nine isolates of fungi and seventy four of Actinomycetes were isolated from compost and soil in which those pathogens did not occur. The microorganisms effective against at least two pathogens in vitro tests were incorporated into the soil or added to the seed as a treatment during pelleting process. The microorganisms used in vivo tests limited the number of infected seedlings. Some of them protected emerging plants on the same level as fungicides commercially used for seed treatment.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies