Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Near Infrared Spectroscopy (NIR) - spectroscopy, colour measurement and single kernel haracterization in rye breeding

Tytuł:
Near Infrared Spectroscopy (NIR) - spectroscopy, colour measurement and single kernel haracterization in rye breeding
Autorzy:
Flamme, W.
Jansen, G.
Jürgens, H.-U.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2198919.pdf
Data publikacji:
2003-12-21
Wydawca:
Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin
Tematy:
arabinoxylan
NIR
protein
rye
sprouting
starch
yield
Źródło:
Plant Breeding and Seed Science; 2003, 48; 107-111
1429-3862
2083-599X
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Na tych samych warunkach 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Breeding relevant methods were developed or adapted for a comprehensive characterization of rye quality. In addition to classical chemical methods, necessary for calibration of NIR-spectrometer, a single kernel characterization system (SKCS) and a colour measuring instrument was used. NIR calibrations are calculated for yield, weight, size, shape and hardness (toughness) of rye grains, composition (protein, starch and arabinoxylans), colour and sprouting parameters.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies