Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Physiological and biochemical changes associated with sink development in cotton seeds. I. Glycosidases and water content.

Tytuł:
Physiological and biochemical changes associated with sink development in cotton seeds. I. Glycosidases and water content.
Autorzy:
Rabadia, V.S.
Thaker, V.S.
Singh, Y.D
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2198879.pdf
Data publikacji:
2002-06-23
Wydawca:
Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin
Tematy:
cotton
glycosidases
seed
sink development
water content
Źródło:
Plant Breeding and Seed Science; 2002, 46, 1; 71-78
1429-3862
2083-599X
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Na tych samych warunkach 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Three cotton genotypes (Gossypium hirsutum L. H-4, H-6, G. herbaceum V797) varying in their final seed weight were analyzed for the growth and glycosidases activity. Five glycosidases, viz., a-b-galactosidases, a-b-glucosidases and a-mannosidases were estimated in cytoplasmic and wall-bound fractions. Data on dry weight and water content were fitted to polynomial equations and third degree polynomial equation was best-fit. Rate of dry matter accumulation showed closed relationship with water content in all three genotypes. The values for correlation coefficient {r= 0.956(H-4), r= 0.892(H-6) and r= 0.983 (V797)}, were statistically significant. No correlation between ionically wall-bound glycosidases and sink development was observed. In cytoplasmic fraction, the activities were higher during latter phase of dry matter accumulation. Probable role of these enzymes in mobilization of storage products during seed development is discussed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies