The article discusses number of issues related to the production of the socalled „artificial meat”, from biological and ethical problems and challenges that biotechnology has to face when changing the scale of production from
laboratory to small or large industrial scale. Issues related to environmental protection in the context of climate change, the use of electrical energy, water resources and CO2 production were also discussed. The balance of profits and losses made so far does not give grounds for full admiration for the idea of artificial meat, the more so as consumers and nutrition specialists also have a lot of reservations in accepting new food. Nevertheless, visions of politicians, including European Parliament, are ahead of time and lead to the legal regulations of the artificial meat.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00