- Tytuł:
-
Związek wariantów genetycznych beta-laktoglobuliny i kappa-kazeiny z zawartością wybranych białek serwatkowych w mleku krów różnych ras
Relationship of beta-lactoglobulin and kappa-casein genetic variants with the content of selected whey proteins in milk of cows of different breeds - Autorzy:
-
Wolanciuk, A.
Barłowska, J.
Brodziak, A.
Król, J.
Kędzierska-Matysek, M. - Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/2191437.pdf
- Data publikacji:
- 2017
- Wydawca:
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie. Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
- Tematy:
-
krowy
mleko krowie
beta-laktoglobulina
kappa-kazeina
warianty genetyczne
bialka serwatkowe
rasy zwierzat
bydlo holsztynsko-fryzyjskie odmiany czarno-bialej
bydlo Jersey
bydlo polskie czerwone
bydlo bialogrzbiete - Źródło:
-
Journal of Animal Science, Biology and Bioeconomy; 2017, 35, 4; 65-74
2544-4468 - Język:
- polski
- Prawa:
- CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł