Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Porównanie antygenów produkcji praskiej i lubelskiej w próbie śródskórnej z toksoplazminą

Tytuł:
Porównanie antygenów produkcji praskiej i lubelskiej w próbie śródskórnej z toksoplazminą
Comparison of antigens produced in Prague and Lublin, in the interdermal test with toxoplasmine
Sravnenie antigenov prazhskojj i ljublinskojj produkcii vo vnutrikozhnojj probe s toksoplazminom
Autorzy:
Toś-Luty, S.
Bartoszewski, A.
Sikorski, R.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2180256.pdf
Data publikacji:
1959
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Parazytologiczne
Źródło:
Wiadomości Parazytologiczne; 1959, 05, 6; 537-539
0043-5163
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The authors compared the reaction in 114 women caused by toxoplasmine produced by the Parasitological Department of the "Universita Karlova'' in Prague and that one produced by the Parasitological Department of the Institute of Labour Medicine and Rural Hygiene in Lublin. At an equal dilution of antigens (1 : 1000) the first toxoplasmine induces more frequent and violent skin reactions. Some differences, which could not be nearer explained, were also observed when applying various dilutions. An exact standardization of the antigens aind diagnostic methods for toxoplasmosis should be introduced in order to be able to compare different results.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies