Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

COVID-19 Pandemic: A Motive for Pro-Environmental Behaviors (Pebs) in the Egyptian Tourism and Hospitality Industry

Tytuł:
COVID-19 Pandemic: A Motive for Pro-Environmental Behaviors (Pebs) in the Egyptian Tourism and Hospitality Industry
Autorzy:
Elshaer, Abdallah M.
Al-Abyadh, Mohammed Hasan Ali
Alsetoohy, Omar
Marzouk, Asmaa M.
Agina, Mohamed Fathy
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2174911.pdf
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Politechnika Koszalińska. Wydawnictwo Uczelniane
Tematy:
pro-environmental behavior
employee behaviour
COVID-19 pandemic
green hotel
travel agency
Źródło:
Rocznik Ochrona Środowiska; 2022, 24; 415--438
1506-218X
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Na tych samych warunkach 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Academics have been curious about what motivates pro-environmental behaviour. However, a few research studies have been conducted to analyse and comprehend the pro-environmental behaviour of those in charge of service and production (employees). The COVID-19 outbreak highlighted this topic, emphasising the significance of employees’ pro-environmental behaviours (PEBs) in promoting and maintaining business sustainability. Therefore, this study contributes to the body of knowledge by investigating employees’ PEBs during the COVID-19 pandemic. In-person and online surveys were used to reach the staff of hotels and travel agencies in Egypt’s most popular tourist areas. The quantitative data were analysed with SPSS 25. The results revealed that employees of the tourism and hospitality industry are exceptionally engaged in PEBs in times of the COVID-19 pandemic. Also, the findings indicate that the structure of tourism and hospitality employees’ PEB comprises six factors: operation activities, habits, organisation rules, health, energy-saving, and environment-related activities. However, their behaviour must be guided and improved in three key areas (personal health, organisational rules, and operation activities). According to this study, employees may follow certain practices without understanding their justification or significance. In practice, the study presents recommendations that might increase the industry’s resistance to challenges in improving the pro-environmental behaviour of industry employees.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies