Wastewater from the production of meat and bone meal, due to the high load of organic matter and suspended solids, is a significant problem in the process of its treatment. In this work, we examined the method of treating this wastewater using coagulation with hydrogen peroxide and the Fenton process. Treatment variants included the use of variable Fe2+/H2O2 ratios of 1:5–1:30, variable doses of 3–18.0 g/L H2O2, and 5–10 mL/L of coagulant PIX 113. The calculated reduction degrees showed that, regardless of the treatment variant used, the greatest reduction was obtained for turbidity (100%), phosphorus (99%), followed by color (97%), chemical oxygen demand (70%), and Kjeldahl nitrogen (48%). The proposed treatment options can be used as a preliminary stage in treating wastewater from the production of meat and bone meal.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00