Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of High-Temperature Annealing on the Cross-Tension Property of Resistance Spot Welded Medium-Mn Steel

Tytuł:
Effect of High-Temperature Annealing on the Cross-Tension Property of Resistance Spot Welded Medium-Mn Steel
Autorzy:
Zhao, Bingge
Wang, Yuanfang
Sun, Chenyu
Ding, Kai
Wu, Guanzhi
Wei, Tao
Pan, Hua
Gao, Yulai
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2174565.pdf
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
medium Mn steel
resistance spot welding
cross-tension strength
martensite
fracture
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials; 2022, 67, 4; 1293--1298
1733-3490
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
As one of the most promising 3rd generation advanced high strength steels (AHSS), medium Mn steels attract much attention because of their exceptional mechanical property and reasonable cost. However, their application in the modern automotive industry is limited by poor weldability. In this study, 7Mn steel was welded by resistance spot welding (RSW), which was followed by high-temperature annealing to increase the cross-tension property. With this effort, enhanced cross-tension strength (CTS) with a partial interfacial fracture (PIF) mode was realized. During the annealing after RSW that produced martensite, austenitization was realized and then evolved into martensite by the following air cooling. This process produced structure homogeneity across the joint. With respect to the RSW joint, martensite remained the dominant structure after annealing while the diffusion of C and Mn solutes was triggered. With the increase of annealing temperature, the diffusion was enhanced, and the grain boundary embrittlement was reduced, leading to higher CTS.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies