Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Optimization of Ladle Tilting Speed for Preventing Temperature Drops in the Die Casting Process

Tytuł:
Optimization of Ladle Tilting Speed for Preventing Temperature Drops in the Die Casting Process
Autorzy:
Ando, Haru
Minamide, Daichi
Takagi, Yuto
Yano, Ken’ichi
Nakamura, Naoto
Sano, Masahiro
Aoki, Takahiro
Nemoto, Yasunori
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2172385.pdf
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie. Wydawnictwo AGH
Tematy:
temperature drop
die casting
optimization
pouring
ladle tilt
Źródło:
Journal of Casting & Materials Engineering; 2022, 6, 4; 69--75
2543-9901
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In die casting, molten metal poured into a shot sleeve is pressed into a mold by a plunger at high speed. The temperature of the metal drops significantly while it is being poured from the ladle to the shot sleeve, resulting in casting defects such as misrun flow lines. Although it is important to control the temperature at all stages of the process, a method for minimizing temperature loss has not yet been clarified to date. In this study, the cause of the temperature drop in the shot sleeve was clarified, and a method of optimizing the ladle tilting speed was proposed to prevent temperature drop. First, experiments were conducted to measure the decrease in metal temperature in the sleeve during pouring. These experiments revealed that the metal cools significantly from the moment it touches the shot sleeve. Therefore, the time from the first contact between the shot sleeve and the metal to the start of pouring was set as the objective function. A genetic algorithm was then used to derive the optimal ladle tilting speed pattern to suppress the temperature drop. This analysis confirmed that the metal was poured without flowing out or running ahead and that the immediate liquid level vibration after pouring was suppressed, thus ensuring stable pouring.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies