Zdrowa żywność jako czynnik sprzyjający realizacji kulturoterapii na obszarach wiejskich Healthy food as propitious factor of realization culture therapy on rural areas
Celem niniejszego opracowania jest ukazanie możliwości rozszerzenia oferty w ramach kulturoterapii na obiekty pozaszpitalne. W pracy przedstawiono możliwość prowadzenia kulturoterapii w środowisku wiejskim, która wiąże się ze zdrową żywnością jaka występuje na wsi, a także opisano procedury oraz tajniki kuchni wiejskiej i sporządzanych w niej dań. Następnie ukazano realizowanie kulturoterapii w Domach Pomocy Społecznej.
The aim of this article is showing the possibilities of extending the offer within culture therapy objects outside the hospital. The paper presents the possibility of conducting culture therapy in rural areas, which is associated with healthy food that exists in the country, and also describes the procedures and the secrets of the country kitchen and prepared her dishes. Then the realization culture therapy shown in the Houses of Social Welfare.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00