Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evaluation of the availability of these products on the Polish market and the knowledge of consumers about dried fruit snacks®

Tytuł:
Evaluation of the availability of these products on the Polish market and the knowledge of consumers about dried fruit snacks®
Ocena stanu wiedzy konsumentów na temat przekąsek z suszonych owoców i dostępności tych produktów na polskim rynku®
Autorzy:
Ignaczak, Anna
Woźniak, Łukasz
Kowalska, Jolanta
Kowalska, Hanna
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2161420.pdf
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
Tematy:
dried fruits
fruit snacks
ried fruits/vegetables snack market
suszone owoce
przekąski z owoców
rynek suszonych przekąsek z owoców /warzyw
Źródło:
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego; 2022, 1; 105--112
0867-793X
2719-3691
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The changing lifestyle and the growing awareness of consumers regarding the impact of the daily diet on the health and functioning of the organism lead to some kind of control in the selection of products containing natural bioactive ingredients with pro-health properties. Attention is also paid to the products without the addition of simple sugars and fats with an unfavorable profile. The answer to this type of challenge may be dried fruit or vegetables, which, obtained using various drying techniques, can be eaten as a separate valuable snack. The article presents the results of the evaluation of the availability of dried fruit on the example of selected stores of various sizes and a survey conducted among consumers regarding their knowledge and preferences regarding dried fruit snacks.

Zmieniający się tryb życia i wzrastająca świadomość konsumentów odnośnie wpływu codziennej diety na zdrowie i funkcjonowanie organizmu, skłaniają do pewnego rodzaju kontroli w wyborze produktów zawierających naturalne składniki bioaktywne o właściwościach prozdrowotnych. Zwraca się też uwagę na produkty bez dodatku cukrów prostych i tłuszczów o niekorzystnym profilu. Odpowiedzią na tego typu wyzwanie mogą okazać się suszone owoce lub warzywa, które otrzymywane z wykorzystaniem różnych technik suszenia mogą być spożywane jako oddzielna wartościowa przekąska. W artykule przedstawiono wyniki oceny dostępności suszy z owoców na przykładzie 5 sklepów o różnej wielkości i ankiety przeprowadzonej wśród konsumentów, odnośnie ich stanu wiedzy i preferencji na temat przekąsek z suszonych owoców.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies