Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ Nalcromu [sodium cromoglycate] na przebieg jelitowej fazy włośnicy u myszy

Tytuł:
Wpływ Nalcromu [sodium cromoglycate] na przebieg jelitowej fazy włośnicy u myszy
INFLUENCE OF NALCROM (SODIUM CROMOGLYCATE) ON THE COURSE OF INTESTINAL PHASE OF TRICHINELLOSIS IN MICE
Autorzy:
Karmańska, K.
Michalska, Z.
Mielczarek, J.
Śląska, B.
Stefaniak, E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2152264.pdf
Data publikacji:
1992
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Parazytologiczne
Tematy:
fazy rozwojowe
wlosnica
choroby inwazyjne
wlosien krety
zwierzeta doswiadczalne
Trichinella spiralis
parazytologia
Nalcrom
myszy
nicienie
pasozyty
Trichinellidae
Źródło:
Wiadomości Parazytologiczne; 1992, 38, 3-4; 135-141
0043-5163
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The influence of Nalcrom (sodium cromoglycate) on the cource of the intestinal phase of trichinellosis in mice was investigated. The animals infected with 200 Trichinella spiralis larvae were treated with Nalcrom between 7-20 or 3-20 days after infection (d.a.i.). The drug was administered in two doses: 0,6 or 1, 7 mg/mouse/day. In the all groups of animals received Nalcrom higher number of mast cells and eosinophilis than in the control groups was observed. These results are the opposite of those obtained with Nalcrom in ulcerative colitis in man.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies