Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Problemy wyboru konstrukcji nawierzchni - analiza metodą ANKOT

Tytuł:
Problemy wyboru konstrukcji nawierzchni - analiza metodą ANKOT
Problems of Selecting the Superstructure Construction - An Analysis Using the ANKOT Method
Autorzy:
Nowosińska, I.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/215171.pdf
Data publikacji:
2012
Wydawca:
Instytut Kolejnictwa
Tematy:
kolej dużych prędkości
metoda ANKOT
nawierzchnia bezpodsypkowa
nawierzchnia kolejowa
nawierzchnia podsypkowa
podtorze
ANKOT method
high-speed rail
railway superstructures
track bed
Źródło:
Problemy Kolejnictwa; 2012, 155; 72-92
0552-2145
2544-9451
Język:
polski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule scharakteryzowano rodzaje nawierzchni kolejowych, stosowanych do budowy i modernizacji linii. Opisano rozwój nawierzchni klasycznych i niekonwencjonalnych na kolejach dużych prędkości (KDP). Metodą analizy kontrastowej obiektów technicznych ANKOT, przedstawiono problem wyboru nawierzchni podsypkowej lub bezpodsypkowej.

The paper describes various types of railway superstructures used in construction and modernization of railway lines. Development of classical and nonconventional superstructures applied to the high speed rail (HSR). Using the method of contrast analysis of engineering objects the question how to select traditional superstructure or the balastless track is presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies