The influence of Fasciola hepatica invasion on the assorted milk quality parameten in cows. The investigations of the influence of Fasciola hepatica invasion on the assorted parameters of milk quality were performed in cows. Mean protein content in the milk from infected animals ammounted 3.60% and was higher than in the milk from uninfected cows (3.30%). Similar tendency was observed in the case of the fat (5.08% and 3.91 %) and lactose (4.36% and 4.34%). The count of somatic cells in milk from infected cows was lower than in milk from uninfected animals (356.07 and 1776.92). It can indicate immunosupressive activity of Fasciola hepatica on the host.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE
W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00