Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ekspresja i oczyszczenie rekombinowanego białka fuzyjnego GST-proteaza cysteinowa Ancylostoma ceylanicum

Tytuł:
Ekspresja i oczyszczenie rekombinowanego białka fuzyjnego GST-proteaza cysteinowa Ancylostoma ceylanicum
Expression and purification of the recombinant fusion protein GST-cysteine protease of Ancylostoma ceylanicum
Autorzy:
Wiśniewski, M.
Mieszczanek, J.
Wędrychowicz, H.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2147428.pdf
Data publikacji:
2004
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Parazytologiczne
Tematy:
bialka rekombinowane
nicienie pasozytnicze
Escherichia coli
parazytologia
szczepionki przeciwpasozytnicze
Ancylostoma ceylanicum
transferaza S-glutationowa
pasozyty
ekspresja bialek
transferazy glutationowe
oczyszczanie
proteazy cysteinowe
Źródło:
Wiadomości Parazytologiczne; 2004, 50, 3; 491-494
0043-5163
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
cDNA encoding Ancylostoma ceylanicum cysteine protease (ACEY-1) was cloned into pGEX-4T eucaryotic expression vector then E. coli BL2 cells were transformed with the plasmid using electroporation method. The expression of the recombinant protein in liquid cultures was induced by the addition of IPTG. The Western blot analysis showed that the recombinated ACEY-1 may be solublised only partially at pH 7.4 which allowed affinity — purification of this protein using glutathione-sepharose column.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies