Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

LCD panels bioleaching with pure and mixed culture of Acidithiobacillus

Tytuł:
LCD panels bioleaching with pure and mixed culture of Acidithiobacillus
Autorzy:
Willner, Joanna
Fornalczyk, Agnieszka
Saternus, Mariola
Sedlakova-Kadukova, Jana
Gajda, Bernadeta
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2146845.pdf
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Politechnika Wrocławska. Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej
Tematy:
bioleaching
aciditiooxidans
ITO
indium
tin
LCD panels
recovery
Źródło:
Physicochemical Problems of Mineral Processing; 2022, 58, 1; 15--23
1643-1049
2084-4735
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The influence of pure and mixed culture of A. ferrooxidans and A. tiooxidans as well as different pulp density (1 and 2%) of LCD panels on the In and Sn bioleaching efficiency was investigated. Pulp density is one of the factors affecting the metals extraction efficiency during biological leaching. It has been shown that lower pulp density results in higher indium and tin dissolution. The A. ferrooxidans bioleaching system showed better metal extraction results than A. thiooxidans, especially for tin, indicating the special role of iron and A. ferrooxidans in tin recovery. The highest leaching rate of both indium (94.7%) and tin (98.2%) was obtained using iron and sulfur medium inoculated with mixed bacteria and a pulp density of 1% w/v.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies