Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

WYBRANE TECHNOLOGIE PRZETWARZANIA KARPI NA CELE ŻYWNOŚCIOWE

Tytuł:
WYBRANE TECHNOLOGIE PRZETWARZANIA KARPI NA CELE ŻYWNOŚCIOWE
Autorzy:
Pawlikowski, Bogusław
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/chapters/2139143.pdf
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Morski Instytut Rybacki - Państwowy Instytut Badawczy
Tematy:
ryby
karp
przetwórstwo ryb
zywność
filety
mrozonki
konserwy
dzwonka
pulpety
burgery
wedliny
Źródło:
Wykorzystanie nowoczesnych, kompleksowych technologii przetwarzania karpi w gospodarstwach akwakultury oraz zakładach przetwórstwa ryb. Poradnik.; 74-110
9788361650287
Język:
polski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W ramach realizacji projektu dotyczącego kompleksowego wykorzystania karpi na cele żywnościowe specjaliści z Zakładu Technologii i Mechanizacji Przetwórstwa MIR-PIB opracowali technologie wytwarzania nowych lub zmodyfikowanych produktów, w których podstawowym surowcem są karpie hodowlane. Celem tych prac było określenie zasad i warunków przetwarzania karpi w gospodarstwach hodowlanych lub zakładach przetwórczych, w których planowane jest uruchomienie nowych kierunków produkcji wyrobów na bazie surowców pochodzących z akwakultury.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies