W ramach realizacji projektu dotyczącego kompleksowego wykorzystania karpi na cele żywnościowe specjaliści z Zakładu Technologii i Mechanizacji Przetwórstwa MIR-PIB opracowali technologie wytwarzania nowych lub zmodyfikowanych produktów, w których podstawowym surowcem są karpie hodowlane. Celem tych prac było określenie zasad i warunków przetwarzania karpi w gospodarstwach hodowlanych lub zakładach przetwórczych, w których planowane jest uruchomienie nowych kierunków produkcji wyrobów na bazie surowców pochodzących z akwakultury.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00