Przedstawiono skutki trwającej od kilku miesięcy pandemii koronawirusa w rolnictwie ze szczególnym
uwzględnieniem sektora ziemniaczanego w Polsce i UE. Stwierdzono zwiększone w tym okresie za-
kupy żywności, w tym także ziemniaków. Największe konsekwencje pandemii obserwuje się w prze-
twórstwie spożywczym ziemniaka z uwagi na zamknięcie gastronomii oraz ograniczenie w obrotach
międzynarodowych produktami żywnościowymi. Zaproponowano w ramach UE wprowadzenie finan-
sowego programu pomocowego dla sektora przetwórczego ziemniaka.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00