Od wielu lat poszukiwane są nowe narzędzia analityczne, które pozwolą na szybszą, bardziej wydajną
oraz tańszą analizę produktów spożywczych, za pomocą której w prosty sposób, dzięki pojedynczemu
badaniu, możliwe jest otrzymanie wielu informacji o badanej próbce. Takimi urządzeniami są elektro-
niczne języki, które poprzez połączenie wielu czujników o częściowej selektywności z blokiem rozpo-
znawania obrazu pozwalają na uzyskanie ogólnej informacji o próbce, tzw. obrazu chemicznego. Pra-
ca przedstawia pokrótce historię powstania elektronicznego języka, jego budowę oraz przykładowe
zastosowania do analizy produktów spożywczych.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00