Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Experimental Verification of Contactless Heating Method in Railway Turnouts Heating System

Tytuł:
Experimental Verification of Contactless Heating Method in Railway Turnouts Heating System
Autorzy:
Brodowski, Dariusz
Flis, Mateusz
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2131840.pdf
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Instytut Kolejnictwa
Tematy:
electric turnouts heating ETH
optimization of ETH system
contactless electric turnout heating
elektryczne ogrzewanie rozjazdów
optymalizacja
bezstykowe elektryczne ogrzewanie rozjazdów
Źródło:
Problemy Kolejnictwa; 2022, 194; 73--79
0552-2145
2544-9451
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In winter conditions, railroad turnouts are an element of railway infrastructure that is particularly vulnerable to weather conditions such as snowfall, blowing of freezing rainfall, low temperatures. To maintain them in full operability during un-favorable weather conditions turnouts heating systems are used. The basic system used for decades on European railways is the electric heating of turnouts (ETH). This system uses resistance heaters, is characterized by high energy consumption and low efficiency. Railway authorities, in many European countries, look for new solutions in the field of electric turnouts heating. In this paper experimental verification of a new ETH concept is presented. The new methodology uses contactless heaters instead of the classic ones and is based on an innovative way of heat distribution. As a reference object for the con-tactless heater, the classic ETH was used. Experimental research in real conditions were carried out at turnouts exploited in the Polish State Railways (PKP) network. The research was carried out in various weather conditions. As a part of the test, thermo-vision measurements were done, as well as measurements by thermo-couples and a melting rate was observed. In each case, comparative tests were carried out. The results were gathered, analyzed, concluded and presented in the paper.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies