Among the diseases of the digestive tract, gastro-oesophageal reflux is one of the most troublesome ailments. It is estimated that in highly developed countries, reflux symptoms occur in about 5%-10% of people every day. It has also been found that about 20% of people experience such symptoms once a week. The incidence of this disease increases with age, regardless of gender. The aim of the study was to investigate the physicochemical properties of gels intended for the protection of the oesophageal mucosa. Preparations containing 3.0% pectin showed the lowest pH. These gels can be used in the treatment of advanced alkaline reflux. The addition of chitosan to all tested gels increased their pH and dynamic viscosity. The texture tests showed the effect of pectin concentration on the adhesion work of the tested gels.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00