Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Właściwość organów oraz współpraca w zakresie bezpieczeństwa żywności

Tytuł:
Właściwość organów oraz współpraca w zakresie bezpieczeństwa żywności
Autorzy:
Szreniawska, Małgorzata
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2130881.pdf
Data publikacji:
2018
Wydawca:
Instytut Studiów Międzynarodowych i Edukacji Humanum
Tematy:
food safety
cooperation
supervision
Źródło:
Humanum. Międzynarodowe Studia Społeczno-Humanistyczne; 2018, 3(30); 169-173
1898-8431
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article refers to the issues of food security. However, cooperation is required to achieve the effecti- veness of actions undertaken within the food safety framework, due to which it is possible to respond more quickly and effectively to threats. The supervision over compliance with food regulations and the performance of official food inspec- tions in the statutory scope has been entrusted to the Minister competent in the area of health. Due to the specificity of food safety and its importance to ensure the safety of citizens, supervision is carried out at a ministerial level.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies