Problematyka ochrony zdrowia publicznego na tle regulacji prawa Unii Europejskiej i orzecznictwa TSUE dotyczących nowej żywności The issues of public healthcare in the European Union legislation and the judical decisions of the Court of Justice of the European Union related to novel foods
This article presents a brief analysis of the Regulation (EU) 2015/2283 of the European Parliament and of the Council of 25 November 2015 on novel foods. The aim
of this analysis is to understand how the objective of free movement of foodstuffs in the EU and the objective of public health protection are achieved within this Regulation.
In this context, it is important to establish how the European legislation provides for the safety of novel foods. Also, the analysis of the preliminary rulings of the Court of Justice
of the European Union is crucial to understand what are the main issues of European legislation related to novel foods.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00