The aim of the study was to determine the characteristics of farmed fallow deer carcasses
and possible correlations between parameters. The research material consisted of carcasses
from male deer slaughtered at the age of 20-21 months. Carcass weight, the weight and
percentage share of cuts and internal organs, and correlations between selected parameters
were determined. The rump was shown to have the largest percentage share of the carcass,
followed by the shoulders and loins. Significant statistical correlations were noted between
those cuts and the total carcass weight. Linear regression revealed significant relationships
between the weights of individual cuts, which will make it possible to determine them without
the need to dissect the carcass. The development of indirect methods of evaluating carcasses
can also facilitate their classification, e.g. in meat processing plants.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00