Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Development of Agritourism in the Podkarpackie Voivodeship in the Light of International and National Conditions

Tytuł:
The Development of Agritourism in the Podkarpackie Voivodeship in the Light of International and National Conditions
Autorzy:
Tracz, Mariola
Bajgier-Kowalska, Małgorzata
Uliszak, Radosław
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2109054.pdf
Data publikacji:
2017-12-16
Wydawca:
Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
Tematy:
agritourism
entrepreneurship
Podkarpackie Voivodeship
rural areas
tourism
Źródło:
Przedsiębiorczość - Edukacja; 2017, 13; 244-261
2083-3296
2449-9048
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Podkarpackie Voivodeship is one of the regions of Poland in which the number of agritourism entities is very high. Therefore tourism plays a significant role in its development strategy. The aim of the paper is to identify the current state of agritourism and the changes that have occurred in the region in the years 2000-2016. Specific objectives are to determine the distribution of agritourism farms and their offer, together with a comprehensive analysis of the environmental and socio-economic factors, as well as the impact of the Slovak-Ukrainian border. The report was developed on the statistical materials from the Polish Central Statistical Office, Podkarpackie Agricultural Advisory Centre in Boguchwała and data collected from municipalities and district offices that is published on their websites, as well as through interviews with 100 owners of agritourism farms in the Podkarpackie Voivodeship. The research has shown, on the one hand, the decline in the number of farms in the region and, on the other hand, the increase in the diversity of the tourist offer of these entities. Distribution of agritourism farms is closely linked to the attractiveness of natural environment and quality of secondary tourism resources. Traditional agritourism has not yet fully used its countryside, as well as cross-border advantages of its location.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies