Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

New professional competencies in the era of WEB 2.0 and 3.0 and the dissemination of ICT

Tytuł:
New professional competencies in the era of WEB 2.0 and 3.0 and the dissemination of ICT
Autorzy:
Rudewicz, Jacek
Sala, Krzysztof
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2108135.pdf
Data publikacji:
2021-06-29
Wydawca:
Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
Tematy:
entrepreneurship
internet
personal development
social media
Źródło:
Przedsiębiorczość - Edukacja; 2021, 17, 1; 19-34
2083-3296
2449-9048
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The purpose of this article is to identify and describe the new, yet relatively poorly known, competencies related to WEB 2.0 and 3.0 and the dynamically changing organisational environment influenced by the development of ICT. The article’s content can be used (application purpose) to draw attention to the necessity of active searching for new competency areas by trainers and teachers. To achieve this aim, two research tasks were undertaken. The first was a literature review and explanation of the concepts related to the research subject. This theoretical foundation then served as a starting point for an attempt to create a list of professions and related competencies corresponding to the needs of WEB 2.0 and 3.0. The results of this are presented in a tabular form.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies