Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Reklystalizacja i badanie parametrów użytkowych FOX-7

Tytuł:
Reklystalizacja i badanie parametrów użytkowych FOX-7
Reclystallization and studies of utilization parameters of FOX-7 explosive
Autorzy:
Trzciński, W. A.
Cudziło, S.
Chyłek, Z.
Szymańczyk, L.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/210511.pdf
Data publikacji:
2006
Wydawca:
Wojskowa Akademia Techniczna im. Jarosława Dąbrowskiego
Tematy:
materiały wybuchowe
detonacja
explosives
detonation
Źródło:
Biuletyn Wojskowej Akademii Technicznej; 2006, 55, 2; 145-157
1234-5865
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Podjęto próbę optymalizacji metody reklystalizacji nowego materiału wybuchowego FOX-7 pod kątem uzyskania produktu o obniżonej wrażliwości na bodźce zewnętrzne. Zbadano wrażliwość oraz charakterystyki użytkowe otrzymanego materiału wybuchowego. Wyznaczono m. in. wrażliwość na tarcie i uderzenie, prędkość i ciepło detonacji oraz energię Gurneya.

An attempt has been undertaken to optimize the reclystalization method of the new FOX-7 explosive in order to obtain a product of lowered sensitivity at the external stimulus's. The sensitivity and the utilizing characteristics of the obtained explosive have been investigated. Among others the sensitivity on friction and striking, velocity and detonation heat as well as the Gurney energy have been determined.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies