Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mechaniczna obróbka karpi

Tytuł:
Mechaniczna obróbka karpi
Autorzy:
Dowgiałło, Andrzej
Balejko, Jerzy
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/books/2096263.pdf
Data publikacji:
2012
Wydawca:
Morski Instytut Rybacki - Państwowy Instytut Badawczy
Język:
polski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Monografia wykazuje, że główną przyczyną spadku będącego stymulatorem hodowli popytu na karpie jest tradycyjne oferowanie ich na rynku sezonowo, w większości w postaci ryb całych. Dlatego też, aby nie tylko zahamować spadkowe tendencje popytu na karpie, ale i zainicjować w przyszłości jego wzrost, należy stworzyć warunki do stałej obecności na rynku różnorodnych półproduktów i finalnych produktów żywnościowych z karpi, oferowanych w formach akceptowanych i poszukiwanych przez współczesnych konsumentów. Niezbędne stało się opracowanie kompleksowej technologii przetwarzania całych karpi na nowatorskie, rynkowe półprodukty spożywcze, takie jak: indywidualnie pakowane, konsumenckie porcje tusz, płatów, „bezostnych” filetów oraz na finalne, gotowe do bezpośredniego spożycia przetwory rybne, takie jak: formowane steki, pulpety, konserwy rybne i sterylizowane zupy rybno-warzywne, wyroby garmażeryjne, itp.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies