Tytuł pozycji:
Obiekty gastronomii w centrach handlowych. Bistro Food&Coffee - koncept i jego ewolucja w duchu ekologii
- Tytuł:
-
Obiekty gastronomii w centrach handlowych. Bistro Food&Coffee - koncept i jego ewolucja w duchu ekologii
Catering facilities in shopping centers. Bistro Food & Coffee - concept and its evolution in the spirit of ecology
- Autorzy:
-
Radziewicz-Winnicki, Rafał
- Powiązania:
-
https://bibliotekanauki.pl/articles/2086651.pdf
- Data publikacji:
-
2022
- Wydawca:
-
PWB MEDIA Zdziebłowski
- Źródło:
-
Builder; 2022, 26, 7; 69--71
1896-0642
- Język:
-
polski
- Prawa:
-
CC BY-NC-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach 4.0
- Dostawca treści:
-
Biblioteka Nauki
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Artykuł przedstawia koncept architektoniczny Bistro Food&Coffee stworzony dla sieci sklepów AGATA S.A. W okresie trwania pandemii COVID-19 wszelka działalność gastronomiczna stała się problematyczna, w związku z czym wystąpiła konieczność modyfikacji wcześniej przyjętych strategii ekonomicznych, biznesowych, a także architektonicznych. Spośród zrealizowanych obiektów pozostało kilka, ale nowo projektowane przyjmują swoją postać, rekomponując istniejące elementy wyposażenia w duchu ekologii czyli recyklingu. Dzięki przyjętym na wstępie założeniom koncepcja architektoniczna bistro okazała się elastyczna i podatna na zmieniające się uwarunkowania.
The article presents the architectural concept of Bistro Food&Coffee created for the AGATA S.A. stores. Currently, due to the COVID-19 pandemic, all gastronomic activities have become problematic, and therefore it was necessary to modify the previously adopted economic, business and architectural strategies. From among the completed objects, there are still a few, but the newly designed objects take their form by "re-composing" the existing elements of equipment in the spirit of ecology. Thanks to the assumptions made at the beginning, the architectural concept of the bistro turned out to be flexible and susceptible to changing conditions.