Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Assessment of nitrous oxide emissions from agricultural soils at a local level in Poland

Tytuł:
Assessment of nitrous oxide emissions from agricultural soils at a local level in Poland
Autorzy:
Wiśniewski, P.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/2082567.pdf
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Agrofizyki PAN
Tematy:
nitrous oxide
emission
agricultural soils
communes
Polska
Źródło:
International Agrophysics; 2019, 33, 3; 303-311
0236-8722
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Nitrous oxide (N2O) is a very potent greenhouse gas whose concentration in the atmosphere is steadily increasing. Almost 80% of the annual N2O emissions in Poland originate from agriculture, and its main source is the use of agricultural soils. This study attempts to estimate the N2O emissions from agricultural soils and presents statistical analyses and spatial distributions for all Polish communes. For this purpose, a solution has been proposed which could be successfully applied by local government in order to assess N2O emissions, as well as to monitor the impact of actions undertaken to limit them. The annual N2O emissions from agricultural soils in Polish communes varies from 0.002 Mg N2O-N to 437.77 Mg N2O-N (with an average value of 21.13 Mg N2O-N and a standard deviation of 23.86 Mg N2O-N), and the cultivation of organic soils is its main source. The use of fertilizers and nitrogen fertilization with plant residues, as well as indirect emissions from nitrogen leaching, are also significant. The results may be used to provide a database for local governments, which will serve, not only to identify local emission sources related to agricultural soils, but also to properly plan and prioritize measures for its reduction.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies